Skip to main content

Јазикот што го разбираат сите словенски народи

Со Меѓусловенски можете да пронајдете повеќе пријатели и колеги кои зборуваат словенски ширум светот.⁽*⁾

Како функционира

Во бизнис и туризам

Со изучување на Меѓусловенскиот јазик, ефикасноста на комуникацијата во живо помеѓу луѓе кои зборуваат различни словенски јазици брзо се подобрува. Според разнообразието на постоечките словенски јазици, еден текст или говор на Меѓусловенски зафаќа помалку време и простор, како за конзумирање така и за производство.

Неутрален јазик

Меѓусловенскиот јазик не е поврзан со ниту една конкретна култура, јазик, нација или влада. Ниту еден роден говорник нема неправедна предност. Затоа Меѓусловенскиот е поддржан од меѓународната заедница, независен од политички и етнички прашања.

Заедничко словенско наследство

Од раниот XVII век до денешни денови, на територијата на современите словенски земји, можеме да следиме постојаните обиди да се креира јазик помеѓу нив. Споделувањето на културното и научното знаење и обновувањето на разговорот помеѓу словенските народи само добиваат на значење во дигиталната ера.

Ресурси за усовршување и користење на Меѓусловенскиот јазик

Многу активности се случуваат на социјалните мрежи - таму може да поставувате прашања и да добивате одговори, исто така може да имате лична практика на јазикот. Освен тоа, постојано работиме на софтверски производи за да го подобриме вашето искуство со Меѓусловенскиот јазик: интерактивна апликација за речник, проверувач на правопис, тастатурни распореди, итн.

Добијте ресурси