Skip to main content

Intelligibility Builder

Недостасува превод
Оваа статија сè уште не е преведена. Обезбедувањето превод на повеќе од десет јазици е предизвикувачка задача и со нетрпение ја очекуваме вашата помош. Ве молиме контактирајте не на Discord доколку сакате да ни помогнете да го подобриме квалитетот на нашите преводи.

Construct a special notation to indicate the intelligibility of a given form in the Slavic languages. Drag and drop a synset XML file to the table below to get started (see an example). After you finish with the table, hover over the code and click the "Copy" button to copy the code to your clipboard.

!be !bg !cs !hr !mk !pl !ru !sk !sl !sr !uk
👤LanguageAssessmentComparison
Western Slavic Languages
Polish
Czech
Slovak
South-Western Slavic Languages
Slovenian
Croatian
Serbian
South-Eastern Slavic Languages
Macedonian
Bulgarian
East Slavic Languages
Russian
Belarusian
Ukrainian
!be !bg !cs !hr !mk !pl !ru !sk !sl !sr !uk